Profiili

Liittymispäivä: 13. syysk. 2022

Tietoja

Så här åtgärdar du läckande kran i diskbänken


Om du någonsin har undrat hur man åtgärdar läckage i diskbänkar, då har du kommit till rätt ställe. Det finns några grundläggande steg du kan vidta för att lösa problemet själv. Det första steget är att torka upp det stående vattnet på toppen av diskbänken. Slå sedan på vattnet och kontrollera att vatten sipprar runt kranens bas. Du kan också prova att byta ut ventilerna under kranen.


Stäng av vattnet till diskbänken


När du har reparerat läckan vill du kontrollera om det finns andra problem. Den vanligaste orsaken till ett läckande handfat är avloppet. För att ta bort avloppet, stäng av vattnet till diskhon och skruva loss det från rören. Om avloppet fortfarande läcker kan det vara slutstycket eller avloppssilen. Om diskbänken är mycket gammal kan du behöva byta ut avloppsarmaturen.


Behöver placera en silkorg


Om du inte kan lokalisera läckan, kontrollera om det är kranen som är problemet. Vissa kranar har en avloppstätning som kan lossna och läcka. Om du inte kan ta reda på hur man lossar den här tätningen, måste du ta ut den helt och ersätta den med en ny. Om du inte har en så är det viktigt att placera en silkorg över avloppet. Detta kommer att förhindra att små bitar av skräp kommer ner i avloppet.


Behöver en skiftnyckel eller en skiftnyckel


För att göra reparationen behöver du en skiftnyckel eller en skiftnyckel. När du har tagit bort kranens skaft behöver du en skruvmejsel eller annat verktyg. Du kan behöva köpa en ny uppsättning skruvar om din kran inte kommer med en. Du kan också behöva skaffa rörmokarfett för att smörja den nya patronen. När du har bytt patronen ska kranen fungera bra igen.


En droppande kran är ett allvarligt problem som bör åtgärdas så snart som möjligt. Ofta beror en läckande kran på slitna eller defekta delar. Att byta ut delarna är ett enkelt och prisvärt sätt att lösa problemet. En droppande kran kan också resultera i mögeltillväxt, vilket är farligt för små barn och kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Detta gäller särskilt i hushåll med husdjur och små barn.


Använd en 2 mm insexnyckel


Om du inte kan lokalisera källan till läckan kan du börja med att stänga av vattentillförseln till kranen. Vattenpipen kan vara under diskbänken. Om det är det kan du behöva koppla bort matningsledningarna till kranen. Om detta inte är möjligt måste du ta bort kromkragen. Du kan också prova att skruva loss den stora muttern med en 2 mm insexnyckel.


En annan vanlig orsak till en läckande köksblandare är en sliten eller skadad tvättmaskin. O-ringen kan hittas i ventilsätet eller kranens kropp. I vissa fall kommer kranen fortfarande att läcka efter att en ny bricka har installerats. Om detta inte fungerar kan du prova att installera om brickan upp och ner. Ofta stoppar detta droppen tillfälligt. Det här är ett enkelt sätt att fixa en läckande diskho mässing-kran.

francesbailey3675070

Lisää toimintoja